TOOLS

  • Över 100 butiker i Sverige, Norge och Finland.
  • Från Pajala i norr till Malmö i söder.
  • Genuint intresse och stort engagemang.

TOOLS är en nygammal aktör med prestation och utveckling i blodet

Tänker hantverkare och industriarbetare på våra produkter under sina arbetsdagar? Troligtvis inte. De har huvudet fullt med annat viktigt, tror vi. Tills något saknas. Eller går sönder. Eller är för slitet för att vara säkert.
Där och då behöver rätt produkt finnas i det egna lagret eller bli levererad riktigt snabbt. Om inte, skulle det kunna leda till en riktigt dålig dag.
Därför säger vi att ett stort sortiment och leverantörens förmåga att välja rätt kan vara avgörande för kundernas arbetsdagar.

TOOLS startade som kedja år 2003, men egentligen började allt redan år 1906 med två framsynta ingenjörer i 20-årsåldern, Arvid Bergman och Fritz Beving.
De två förutsåg tidigt den starka tillväxten för industrisektorn och därför inriktade de sig på import av tekniska produkter att förse kunderna med. Det visade sig vara en bra affärsidé och verksamheten fick en flygande start.

Företaget introducerades på börsen under 70-talet och 30 år senare valde man att renodla verksamheten genom att skapa tre olika bolag.
TOOLS föddes genom förvärv av starka lokala järnhandlare runt om i landet och under några år byggdes Nordens största leverantör av produkter och tjänster till industriarbetare, offentlig förvaltning och hantverkare upp. TOOLS är helt klart en spelare att räkna med på den nordiska arenan.

Våra rådgivare har en hög lokal närvaro samt ett genuint intresse och engagemang för att göra din vardag så effektiv och säker som möjligt.
Vare sig du jobbar som hantverkare eller industriarbetare så ser vi fram emot att hjälpa dig med dina behov. Vårt engagemang, tillsammans med vårt breda sortiment, och vår kunskap är grundstenar till all problemlösning.
Vårt blod rinner lite snabbare när vi får ge goda råd till vetgiriga kunder.
Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för dig!

TOOLS är stolta över sitt arv och laddade inför deras framtida prestationer och företagets utveckling.

 

Copyright © 2018 Latis AB. All rights reserved.