Köpvillkor, Laitis.se

1. Allmänt

E-handeln https://laitis.se/ tillhör Laitis Handels AB (Organisationsnummer 556434-9164) och har sitt säte i Luleå där besöksadressen är Hummergatan 4.
Önskar du att komma i kontakt med vår e-handel, skicka ett mail till kundtjanst@laitis.se med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.
Ni kan också komma i kontakt med oss via vårt kontaktformulär eller telefon, 0920-247303.

Har du en fråga till någon av våra butiker rekommenderar vi tillsvidare direktkontakt med aktuell butik.
Här hittar ni kontaktinformation till våra butiker: https://laitis.se/butiker

För att få handla hos Laitis så måste du vara minst 18 år eller ha målsmans tillstånd.
Alla våra priser anges inklusive moms och kan differera mot priser i våra butiker.

 

2. Beställning och betalning

2.1 Beställning
När du slutfört din beställning godkänns våra köpvillkor och en orderbekräftelse skickas till din e-postadress.
I bekräftelsen finner du uppgifter som ordernummer, beställda produkter, pris, fakturerings- och leveransadress samt leveransmetod.
Vi hanterar en mottagen & godkänd beställning inom 1-2 arbetsdagar.
Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart svara på orderbekräftelsen eller kontakta oss via e-post, kundtjanst@laitis.se.

2.2 Betalning
Vi erbjuder säker betalning genom vår samarbetspartner Klarna. Kortbetalning, faktura, direktbetalning eller delbetalning.
Prövning sker via Klarna som kräver att du är myndig, har en fast inkomst och är folkbokförd i Sverige.
När du väljer att betala mot faktura kan du av säkerhetsskäl endast få din beställning levererad till den adress där du är folkbokförd. Fakturan skickas i första hand ut via e-post.
Vid kortköp använder Klarna sig av 3D-Secure för säkert kortköp.

För mer information, besök gärna Klarnas hemsida (Öppnas i ny flik hos Klarna). 

 

4. Leveranstider & Leveranskostnader

Vi levererar endast inom Sverige.
Vi hanterar en mottagen och godkänd order inom en arbetsdag.
Om en vara skulle vara slutsåld informeras du via e-post och får möjlighet att häva köpet helt. 

Vi samarbetar i första hand med DB Schenker för leverans av våra paket, standard är Parcel Ombud (beställning skickas till ditt närmsta ombud).
Vi skickar beställningen till närmsta ombud baserat på det postnummer som finns angivet på beställningen. Mottagare och/eller leveransadress på fraktsedeln kan endast ändras vid kortbetalning.
Är ni osäker på om Schenker har ett ombud i er närhet rekommenderar vi att ni söker efter ombud här (Ni skickas vidare till Schenkers hemsida) innan beställning. 
Om ni beställer som företag kan vi ändra fraktsättet till företagspaket manuellt, svara i såna fall på orderbekräftelsen och meddela detta (adress enl. aktuell beställning används som leveransadress). 
Leveranstider finns skrivet på våra produktsidor. Normal leveranstid för DBSCHENKERparcel och DBSCHENKERparcel Ombud är 2-7 arbetsdagar om inget annat meddelas.
Artiklar med grön bock och leveranstid 5-10 dagar eller 7-14 dagar beställer vi från leverantör eller exernt lager vid ordertillfälle med reservation för ev. slutförsäljning.
Artiklar med grön bock och leveranstid "Beställningsvara, kontakta kundtjänst för leveranstid" får preliminärt beräknad leveranstid vid kontakt med Kundtjänst innan beställning.
All leveranstid räknas med arbetsdagar (Helgfri Måndag till Fredag) och vid eventuella leveransproblem återkommer vi till er med mer information. 
Vid större och/eller tyngre sändningar så används DBSCHENKERsystem och leverans sker under dagtid.
Vid dropshipping finns information om detta på aktuell produkt och leverantören tar då del av er information för att kunna skicka beställningen till er.
Max leveranstid är 14 arbetsdagar, efter det har du rätt att häva köpet utan kostnad.
Om din leverans blir försenad så kommer du att bli kontaktad av oss och bli informerad om vad som har hänt och ny leveransdag. Paketet ligger hos ombud i max två veckor.
Fraktkostnaden är från 79kr, fri frakt vid köp över 600kr (Fri frakt gäller inte skrymmande och/eller tyngre artiklar eller om det står att fraktkostnad tillkommer i produktbeskrivningen).
Outlösta ombudspaket debiteras med 200kr och redigeras på din betalning i efterhand. För outlösta större och/eller tyngre leveranser (DB Schenker System) debiteras tilkomna avgifter från Schenker.

 

5. Leveransbestämmelser

Vi tillämpar Allmänna leveransbestämmelser enligt SBF 05 för vårt bilistiska sortiment och NL 01 för vårt industrisortiment, om ingen annan överenskommelse finns.

 

6. Transportskador

Om du upptäcker synliga skador på paketet så underlättar det för oss om du anmäler det direkt till ombudet/chauffören, du kan även kontakta vår kundtjänst för hjälp.
Dolda transportskador måste anmälas till vår kundtjänst snarast möjligt (inom 2 månader) för vidare hantering av skadan.

 

7. Ångerrätt & öppet köp

7.1 Ångerrätt
Du har via distanslagen full retur- och bytesrätt inom 14 dagar från att du mottagit din order.
Du har rätt att öppna förpackningen och kontrollera att varan fungerar, om du ångrar köpet förutsatt att dina produkter returneras i samma skick som när du fick dem.
D.v.s. för att utnyttja ångerrätten ska produkten vara i oförändrat skick, ej förstörd eller skadad, och ska skickas/lämnas tillbaka till oss tillsammans med den ursprungliga förpackningen med original inneremballaget. Ett transportemballage ska användas för att skydda produkten vid retur och varan ska vara komplett, vilket innebär att alla tillbehör såsom bruksanvisning, lösa delar m.m. ska gå med i returen.

Om du ångrar köpet ska du kontakta vår kundtjänst för att få en förfrankerad adressetikett som du använder för att skicka tillbaka varorna, du står själv för denna returfrakt och vi redigerar den i efterhand på din betalning.
Vid hantering av reklamationer tillämpas distans och hemförsäljningslagen. Kontakta vår kundtjänst innan du returnerar en vara.

Retur-/Ångerrätt gäller inte vid:
Svetsade och/eller plomberade förpackningar har blivit öppnade.
Produkter som på grund av hälso- eller hygienskäl har förseglats (plomberats) och där förseglingen (plomberingen) har brutits av dig.
Produkter som har karaktär av förseglad ljud- eller bildupptagning och där förseglingen har brutits av dig.
Specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål.
Specialbeställda produkter, som har tagits fram och beställts efter dina önskemål (t.ex. s.k. "Skaffartiklar").
Tjänster som har fullgjorts och där du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.
Varor som snabbt kan försämras, exempelvis livsmedel.
Lösnummer av tidningar eller tidskrifter.

På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.

Vid utnyttjande av ångerrätten kontaktar ni enklast vår kundtjänst via kontakta oss för mer information om returförfarande.

Om du önskar att retunera ett köp utan att använda den förfrankerade retursedeln du får av oss ska er order skickas till:

Laitis Handels AB
Hummergatan 4
973 34 Luleå

Leveransen ska skickas till oss som företagspaket (Ej som REK eller ombud) tillsammans med returblanketten som finns HÄR

Kontakta gärna oss om du har funderingar angående en retur: 
E-post: kundtjanst@laitis.se
Telefonnr: 0920-247303 

7.2 Öppet köp
Vi erbjuder 30 dagars öppetköp. För att nyttja öppet köp ska produkten vara i obruten förpackning och ej vara använd. Svetsade och/eller plomberade förpackningar skall vara oöppnade.
Öppet köp gäller endast privatkonsument (privatperson), ej företagskund. För företagskunder gäller returrätt på obruten vara i 14 dagar från fakturadatum.

Vid utnyttjande av öppet köp ska du kontakta vår kundtjänst för att få en förfrankerad adressetikett som du använder för att skicka tillbaka varorna, du står själv för denna returfrakt och vi redigerar den i efterhand på din betalning.

 

8. Reklamation & återbetalningar

Vi följer konsumentköplagen vilket ger dig 3 års reklamationsrätt.
Vi står för alla kostnader om det är vi som är skyldiga till felet. Om du som konsument själv är skyldig står du själv för kostnaderna.
Om du anser att du har fått en vara som är felaktig så måste du informera oss inom rimlig tid efter att du har upptäckt eller borde ha upptäckt felet eller bristen. Reklamationsmeddelande som lämnats inom 2 månader från felet upptäckts anses alltid ha lämnats i rätt tid

Vid ev. reklamation kontaktar ni enklast vår kundtjänst via kontakta oss för mer information om returförfarande.

Om du önskar att reklamera ett köp utan att använda den förfrankerade retursedeln du får av oss ska er order skickas till:

Laitis Handels AB
Hummergatan 4
973 34 Luleå

Leveransen ska skickas till oss som företagspaket (Ej som REK eller ombud) tillsammans med reklamationsblankett som finns HÄR

Kontakta gärna oss om du har funderingar angående en reklamation: 
E-post: kundtjanst@laitis.se
Telefonnr: 0920-247303 

Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från den dag då vi fick ditt meddelande om att du ångrat köpet. Vi förbehåller oss dock rätten att avvakta återbetalningen tills vi fått tillbaka varan från dig eller tills du sänt in ett bevis på att du återsänt varan, beroende på vilket som inträffar först.

Återbetalning sker på samma sätt som den ursprungliga betalningsmetoden, om inget annat uttryckligen överenskommits

Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).
ARN: https://www.arn.se/ 
Allmänna Reklamationsnämnden
Box 174
101 23 Stockholm
EU ODR: https://ec.europa.eu/odr 

 

9. Garanti

Vi strävar efter att du som kund skall känna dig trygg när du handlar hos oss och strävad därför att erbjuda dig bra garantivillkor.

Vi ger dig 1 års garanti som standard på de flesta av våra produkter. I de fall tillverkaren lämnar en längre garanti, erbjuds du självfallet samma garantilängd.
Förbrukningsvaror samt tillbehör som t.ex. slippapper, borr och annan förbrukningsvaror följs tillverkarens garanti som kan vara kortare än ett år.
Produkterna levereras med de garantier som tillverkare lämnar.

  • Handlar du som privatperson och har du som ursprungskund rätt att reklamera din produkt inom 3 år från den dagen du mottog den.
  • På förbrukningsvaror lämnas normalt 6 månaders garanti om inget annat anges på produktsidan.
  • Näringsidkare har ej rätt att åberopa reklamation efter garantitiden.

Skador som uppkommer pga att produkten inte har förvarats vårdsamt eller efter de förskrifter som angivits med produkten förverkas garantin.

Vid ev. garantiärende kontaktar ni enklast vår kundtjänst via kontakta oss för mer information om returförfarande.

 

10. Personuppgifter

När du registrerar dig hos oss sparas dina angivna uppgifter.
Du har alltid rätt att begära:

  • Utdrag av registrerade uppgifter
  • Att registrerade uppgifter ändras
  • Att registrerade uppgifter raderas

Dina uppgifter kommer att lämnas ut till Klarna om du väljer faktura som betalningsmetod.

Vi lämnar inte ut några uppgifter till tredje part om du inte godkänner det vid registrering. Alla personuppgifter hanteras enligt PUL.

 

11. Sortimentsförändringar & Produktinformation

Vi reserverar oss för förändringar i sortimentet.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.
Vi reserverar oss för slutförsäljning av prissänkta produkter.

 

12. Force Majeure

Skulle det inträffa en händelse som är utanför vår kontroll så befrias vi från att fullfölja vårt avtal. Exempel på händelser som omfattas av force majeure är strejk, krig, naturkatastrofer och blockad.

 

 Pricerunner Köpgaranti

Som medlem på PriceRunner skyddas ditt köp upp till 50.000 kronor om något skulle gå fel. Denna Köpgaranti är kostnadsfri för dig som konsument och gäller på alla köp när du handlar hos oss.
Köpgarantin täcker händelser där butiker inte tar sitt ansvar enligt Konsumentköplagen och löser problem inom 60 dagar. Den omfattar endast konsumenter som är bosatta i Sverige. Om du inte redan är medlem på PriceRunner och besökt oss genom dem så kan du, inom 60 minuter efter ditt köp genomföra din registrering. Det kostar inget och tar mindre än tre minuter och vips så blir ditt köp skyddat! 
Bli medlem gratis på PriceRunner 

För att Köpgarantin ska gälla så måste beställningen vara addresserad till dig som privatperson. Du är berättigad ersättning om något går fel med ditt köp såsom att varan är defekt, en enskild vara saknas vid leverans, varan är felaktig eller leverans uteblir. Du får endast ersättning för direkt ekonomisk skada som du lidit, inköpskostnader och fraktkostnader. Köpgarantin lämnar ingen ersättning för andra direkta eller indirekta kostnader, värdeminskning eller uteblivna intäkter. För fullständiga finstilta villkor och lista på undtantagna kategorier besök PriceRunner.
Som främsta tjänst för produkt- och prisjämförelser hjälper PriceRunner över en miljon svenskar varje månad att göra bättre köp. PriceRunner grundades redan 1999 och har alltid varit både oberoende och gratis att använda.

Copyright © 2023 Latis AB. All rights reserved.